23.2.2012

Lahden Kaupungilla oli vanha ohjeistus uskonnosta

Lahden Vapaa-ajattelijat huomauttivat kaupungille heidän vanhentuneesta uskonnonopetuksen (katsomusaineiden) opetuksesta ja siitä uutisoitiin myös Etelä-Suomen sanomissa (linkki nettiuutiseen). Sittemmin Lahden kaupunki on uudistanut ohjeistustaan, mutta uudessakin ohjeistuksessa on edelleen (23.2.2012) ilmoitettu katsomusaineen valinnasta seuraavasti: "Valinta on pysyvä koko perusopetuksen ajan, mikäli oppilaan uskonnollinen yhteisö ei muutu. Jos huoltaja haluaa tämän valinnan jälkeen muuttaa katsomusaineen opetusta koskevaa valintaa, hänen tulee ottaa yhteyttä koulun rehtoriin.", joka on virheellistä tietoa.

Jos uskontokuntiin kuulumattomalle oppilaalle on kouluunilmoittautumisen yhteydessä valittu erikseen ev.lut. uskonnon opetus, voidaan oppilaan katsomusainetta vaihtaa kesken lukukaudenkin ilmoittamalla tästä koulun rehtorille/koululle. Uskontokuntiin kuulumattoman ei siis ole tarpeen liittyä kirkkoon ja erota kirkosta, vaihtaakseen elämänkatsomustiedon opetukseen.

Myöskään "Tervetuloa peruskouluun" esitteen tietoja ei ole korjattu. Tämä on erittäin harmillista sen tähden, että tätä esitettä jaetaan suoraan tulevien peruskoulaisten vanhemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti