2.1.2011

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011

1. Kokoukset
Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään helmi-toukokuussa ja syyskokous loka-joulukuussa.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti vaatii.
Yhdistyksen hallitus kokoontuu, kesäaikaa lukuun ottamatta, mahdollisuuksien mukaan ainakin kerran kuukaudessa.

2. Ohjelmatoiminta
Vuosi 2011 on Lahden yhdistyksen 75. toimintavuosi. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää 75-vuotisjuhlatapahtuman.
Muuta ohjelmatoimintaa järjestetään tarpeen mukaan. Askartelukerhon toiminnan lakattua entisessä muodossaan, pyritään vielä varastossa olevat tuotteet markkinoimaan mahdollisuuksien mukaan, toimitilassa olevien tapahtumien yhteydessä ja jäsenten suoramyynnillä.  Ohjelma- ja kerhotoiminnan uudelleen käynnistämiseksi olisi mukaan saatava niin toiminnasta kiinnostuneita kuin sopivia ohjaajiakin.
Yhdistys lähettää esim. puhujakoulutukseen jäseniä jos kiinnostuneita löytyy, jotta saataisiin yhdistykselle  kaivattuja puhujia mm. muistotilaisuuksiin.

3. Jäsenhankinta
Jäsenten keski-ikä yhdistyksessämme on huomattavan korkea, josta syystä jo luonnollisen poistuman vuoksi jäsenmäärämme jatkuvasti pyrkii laskemaan. Yhdistyksen hallituksen tulee kiinnittää erityistä huomiota jäsenhankintaan, etenkin saadakseen mukaan toimintaan lisää nuoria jäseniä. Jäseniä myös tulee kannustaa tuomaan mukaan yhdistyksen toimintaan omia ystäviä ja sukulaisiaan.

4. Jäsentiedotteet ja muu tiedotustoiminta
Hallitus laatii ja postittaa jäsenistölle jäsentiedotteen vähintään kaksi kertaa vuodessa,  jäsentiedote laitetaan sähköisesti niille jäsenille jotka ovat ilmoittaneet haluavansa sähköisen postituksen piiriin. Jäsentiedotteet ovat luettavissa myös internetsivuilta.
Kevättalvella pyritään järjestämään yleisötilaisuus ajankohtaisesta uskonnottomuuteen liittyvästä aiheesta, johon pyydetään pääpuhujaksi joku julkisuudesta tuttu henkilö. Lisäksi pyritään entistä aktiivisemmin tuomaan asiaamme ulkopuolisten tietoisuuteen esim. kirjoittamalla lehtien yleisönosastoille. Pitäisi myös osallistua enemmän ulkopuolisiin puhe- ja keskustelutilaisuuksiin, mitä kautta yhdistyksemme saisi kaipaamaansa julkisuutta.
Yhdistys jakaa stipendejä keväällä elämänkatsomustiedon opiskelijoille niissä hallituksen valitsemissa kouluissa, jotka haluavat stipendit vastaanottaa opiskelijoilleen.
Vuonna 2010 avattujen internetsivujen ylläpitoa ja kehittämistä jatketaan.

5. Retkeily
Hallitus järjestää jo perinteiseksi muodostuneen kesäretken loppukesästä. Vuoden 2011 liittokokoukseen lähetetään vähintään sääntöjen määräämät kaksi liittokokousedustajaa ja lisäksi valtuuston jäsen tai hänen varajäsenensä. Lisäksi voi mukaan lähteä muita jäseniä kokouksen seuraajiksi jos halukkaita on.
Muutakin retkitoimintaa järjestetään harkinnan mukaan, esim. teatteriretki jos sopiva näytelmä tulee ohjelmistoon.

6.Toimistopäivystys
Toimistopäivystys toteutetaan kerran kuussa yhtenä tiistaina, kesäaikaa lukuun ottamatta.